Виробництво ємностей
з пластику

+38 (067) 100-03-52

ПН-ПТ
9:00 - 18:00

Жировловлювачі


Побутові й промислові

Про жировловлювачі:


Жировловлювач призначений для вловлювання олії та жирів, що потрапляють у стоки при обробці харчових продуктів, з метою запобігання від засмічування каналізаційної системи.

Жир при потраплянні у дренаж викликає проблеми, як механічну – засмічування каналізації, так і гігієнічну – присутність неприємного запаху. Крім того, наявність олії, жирів і крохмалів у стічних водах погіршує властивості седиментації мулу. У жироловки не можна скидувати стічні води від туалетів та ванних кімнат.

Переваги жировловлювача:

  • простий монтаж комплектуючих частин, що здійснюється на місці конкретного об’єкта;
  • використання матеріалу поліпропілен робить його стійким до кислот та агресивних рідин;
  • простий принцип дії
  • дуже легкий у вазі
  • оснащений кришкою, що дозволяє уникнути присутності неприємних запахів.

Опис:

Відділювач жиру має форму прямокутну або циліндричну. Всередині жировловлювач розділений спеціальними перегородками, які утворюють декілька технологічних відсіків.

Принцип роботи жировловлювача являє собою наступний налагоджений процес: спочатку самопливом стоки разом з жиром надходять до першого відсіку жировловлювача – саме там відбувається осідання на дно різних зважених речовин, після чого всі вже відділені жири спливають на поверхню за принципом гравітації. Далі очищені від жирів та зважених речовин стічні води надходять до другого відсіку жировловлювача – тут також відбувається відділення жирів, й тільки після цього етапу всі стічні води виводяться до каналізаційної системи. В накопичувачі жиру збирається декілька шарів жирів. Вже після того, як жири знаходяться тут деякий час, вони видаляються з жировловлювача. Завдяки особливій конструкції жировловлювача та його кришці запахи не проникають назовні.

Типи:

  • самонесучі (під бетонування);
  • несамонесучі;
  • промислові;
  • побутові.

Галузь застосування:

  • ресторани;
  • кафе;
  • бари;
  • кухні пунктів громадського харчування;
  • відділи напівфабрикатів;
  • м’ясна і молочна промисловість;
  • консервні цеха;
  • рибоперероблюючі заводи;
  • м’ясні базари, бойні, обробні цеха;
  • маслобойні.

Фотогалерея: 


Документи на виріб:


Паспорт
Гігієнічний висновок на сировину
Сертифікат на сировину

Відповіді на питання, що часто задаються:


1. Що таке жировловлювач і для чого він потрібний?

Вся вода, якою ми користуємось, перш ніж знову потрапити у природу, повинна пройти через спеціальні очисні споруди. Стічні води кафе, ресторанів, харчових виробництв та інших промислових підприємств містять у собі значну кількість жирових відходів рослинного та тваринного походження, які є лютими ворогами очисних систем. Накопичуючись на стінках каналізаційних труб, жирові відходи стають головною причиною засмічень. Вирішити цю проблему можливо тільки під час первинного очищення стічних вод, для цього і створили таке обладнання як жировловлювач.

Жировловлювач являє собою герметичну ємність, яка всередині розділена на камери, де відбувається відділення жиру від води. Оскільки питома вага жиру менше від ваги води, він накопичується у верхній частині жировловлювача, а очищена вода через розподільну кишеню надходить до каналізації.

Сьогодні на вимогу водоканалів жировловлювачі повинні бути обов’язково встановлені у місцях, де відбувається забруднення стічних вод жировими відходами.

2. Як працює жировловлювач? Чи треба його підключати до електричної мережі?

Принцип роботи жировловлювача простий, у його основі лежить фізика. Через вхідний патрубок вода з мийки потрапляє до жировловлювача, де за рахунок різниці у питомій вазі (жир легший, ніж вода) відбувається відділення відходів від води. Дрібні частки олій та жирів, піднімаючись на поверхню, з’єднуються між собою й укрупнюються, в результаті чого утворюється жировий шар, а очищена вода надходить до каналізації. Таке обладнання не вимагає підключення до електромережі, але при його монтажі важливо враховувати, що встановлюватись жировловлювач повинен строго по рівню.

3. Чи зможете ви виготовити обладнання відмінне від стандартних розмірів? Чи можна вхідний та вихідний патрубки розмістити на довгій стороні жировловлювача і зробити їх іншого діаметра?

Так, звичайно! Ми можемо розробити за Вашими технічними вимогами не тільки жировловлювач, але й піско- та крохмалевловлювачі.

4. Як часто треба чистити жировловлювач і як це робити?

Очищення від жиру здійснюється по мірі його накопичення всередині обладнання. Невеликий жировловлювач під мийку рекомендуємо чистити не рідше 1 разу на тиждень. Чищення жировловлювача – обов’язкова процедура, необхідна для якісної роботи обладнання. Очищення жироловки відбувається механічним способом. Ви відкриваєте кришку жировловлювача, після чого вручну видаляєте жирові відходи. Треба пам’ятати, що жирові відходи належать до 4 класу небезпечних, тому їх утилізація повинна відбуватись на спеціалізованих полігонах, які мають ліцензію. На жаль, багато власників кафе й ресторанів не бажають зайвих витрат часу та коштів на утилізацію відпрацьованого жиру, позбавляючись його, як будь-якого іншого сміття. Тим не менш, перевіряючі організації можуть запитати документи від утилізації відходів.

5. Чи можливо отримати знижку на Ваше обладнання?

До кожного клієнта у нас індивідуальний підхід, незалежно від того чи є Ви представником крупної будівельної компанії, керівником мережі ресторанів або ж приватним клієнтом, що купує жировловлювач для свого дачного будинку.

У нас передбачена гнучка система знижок для наших постійних клієнтів, а також при разовому крупному замовленні.

6. Яким чином я можу зробити замовлення у Вашій компанії?

Якщо ви вже визначились з тим, яке обладнання вам потрібне:

Ви можете забрати обладнання зі складу самостійно або кур’єрською доставкою. Придбати товар за готівку Ви зможете як у нашому офісі, так під час отримання товару від кур’єра, перевізника.

Якщо у вас є питання стосовно того, яке обладнання підходить, зателефонуйте нашим менеджерам (067) 100-03-52.
Ми обов’язково вам допоможемо!

7. В які терміни я можу отримати замовлене обладнання?

Термін виготовлення обладнання залежить від кількості одиниць та складності замовлення і зазвичай складає 1-3 робочих дні. Якщо ви замовляєте у нас промисловий жировловлювач, то термін виготовлення такого обладнання обговорюється з менеджером в індивідуальному порядку і, як правило, не перевищує 5 робочих днів.

 

Наші менеджери зможуть проконсультувати і відповісти на всі Ваші запитання. Просто надішліть Ваше ім'я і телефон і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом.
Неверный ввод
Неверный ввод
Неверный ввод

Україна, Дніпро

+38 (067) 100-03-52

Сайт создан в
digital agency

Marketing Digital Agency ONLI.pro
2017 © ТОВ "ФОРП"

Для быстрой связи с нами - просто оставьте Ваше имя и номер телефона. И мы перезвоним Вам в ближайшее время

Неверный ввод
Неверный ввод
99 + 7
Неверный ввод
Неверный ввод
Неверный ввод
Неверный ввод